Undgå at blande bananer med anden frugt og grønt

Det er en fordel at undgå bananer i din smoothie
Det er en fordel at undgå bananer i din smoothie

Mange frugter og grøntsager indeholder bioaktive bestanddele kaldet flavan-3-oler. De er gavnlige for helbredet, og det er derfor en fordel at indtage dem. Men bananer, der ofte tilsættes i smoothies, frugtsalat, vegansk is mm. hæmmer optagelsen af flavan-3-oler. For at få den gavnlige virkning af flavon-3-ol holdige frugter og grøntsager er det derfor en fordel ikke at indtage disse sammen med bananer. Dette er vist i et forsøg, hvor man gav forsøgspersoner flavon-3-ol-holdige fødevarer, både med og uden samtidig indtagelse af bananer. Forsøget viste, at dem der indtog flavon-3-oler uden bananer opnåede syv gange flere flavon-3-ol metabolitter i blodet sammenlignet med dem, der indtog flavon-3-oler sammen med bananer.

Ref.: Impact of polyphenol oxidase on the bioavailability of flavan-3-ols in fruit smoothies: a controlled, single blinded, cross-over study

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*