Undgå at din opsparing går til skadelige psykofarmaka

Hvis man har opsparing, som man ønsker at investere, så er der mange muligheder. En af dem er at lade banken, en investeringsforening eller et investeringsingsselskab tage sig af det. Ulempen ved det er, at man ofte ikke har kontrol over, hvordan pengene bliver investeret. Man risikerer nemt, at nogle af pengene bliver investeret i et uetisk firma som f.eks. et medicinalfirma, der fremstiller skadelige psykofarmaka.

Her i Danmark er især Lundbeck berygtet for deres omfattende produktion af psykofarmaka med alvorlige bivirkninger. De antidepressive medikamenter Cipramil og Cipralex er blandt Lundbecks produkter. Læs hvordan der blev svindlet i et stort forsøg med Lundbecks Cipramil her: Svindel med forsøg med antidepressiv medicin

Men de er ikke alene. Tilbage i 90’erne overtog Novo Nordisk produktionen af det antidepressive medikament paroxetin (handelsnavne: Seroxat og Paxil). Senere frasolgte de denne aktivitet til SmithKlineBeecham (nu GlaxoSmithKline). Novo Nordisk har således også beskæftiget sig med produktion af antidepressiv medicin i en periode, og i dag lever de højt på epidemier af diabetes og fedme, som er nogle af bivirkningerne fra antidepressiv medicin. Men det stopper ikke med det. For nylig har Novo Holding investeret i Reunion Neurosciences, der udvikler psykofarmaka til bl.a. behandling af depression. Ref.: MedWatch.dk. Endvidere har Novo Nordisk Fonden nu indgået samarbejde med Bill & Melinda Gates Foundation (ref.: Bill Gates og Novo Nordisk Fonden indgår milliardsamarbejde). Bill & Melinda Gates Foundation er især berygtet for deres omfattende investeringer i vacciner med mangelfuld virkning og alvorlige bivirkninger (bl.a. covid-19 vacciner). Udover at vacciner kan forårsage mentale lidelser som ADHD og autisme (ref.: Mange medikamenter kan skade det mentale helbred), så har forskning vist, at diabetes også er en bivirkning fra vacciner (ref.: Risk of Vaccine Induced Diabetes in Children with a Family History of Type 1 Diabetes). Novo Nordisk får således andre til at gøre det beskidte arbejde med skabe flere diabetikere og overvægtige, så Novo Nordisk kan sælge mere af deres diabetes- og fedmemedicin.

Et andet dansk medicinalfirma, der leverer psykofarmaka, er Orifarm. De får fremstillet kopiprodukter af mange forskellige medikamenter, hvor patentet er udløbet. Blandt deres produkter er en kopi af Lundbecks Cipramil (citalopram) og det amfetamin-lignende stof methylphenidat, der anvendes ved ADHD. Orifarm er dog ikke børsnoteret endnu, da det er et familieejet firma, men det ændrer sig måske snart, for de har nu hyret investeringsbanken Rothschild til at finde en medejer. Ref.: Watch Medier

Dertil kommer de mange udenlandske medicinalfirmaer, der også producerer psykofarmaka. Eli Lilly, GlaxoSmithKline, Novartis, Pfizer og Takeda er blandt de mest kendte.

For at undgå at dine investeringer, herunder pensionsopsparing, går til fremstilling af skadelige psykofarmaka kan du kontakte din bank, investeringsforening eller investeringsselskab og forlange, at dine penge ikke bliver investeret i stærkt uetiske firmaer som f.eks. dem der fremstiller psykofarmaka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*