Monsanto vil sælge mere Roundup

Kemifirmaet Monsanto har i mange år fremstillet genmodificerede sojabønner, majs, raps og bomuld, der kan tåle at blive sprøjtet med ukrudtsmidlet Roundup.

Som omtalt i sidste nyhedsbrev er Roundup med aktivstoffet Glyphosat langt mere skadeligt end Monsanto vil have os til at tro. Men meget ukrudt er blevet resistent overfor Roundup, så grundlaget for at dyrke disse genmodificerede afgrøder er ved at smuldre.

Hvad har Monsanto gjort ved det? De har nu udviklet en ny genmodiceret rapssort, der kan tåle højere doser af Roundup. Et andet kemifirma (Dupont) har ligeledes udviklet en rapssort, der tåler mere Roundup. De nye sorter ventes på markedet i Nordamerika om 2 – 3 år.

Spørgsmålet er, om nogen vil købe dem til den tid? GMO-teknologien blev tidligere opreklameret som en løsning til et lavere pesticidforbrug. Er det ikke en falliterklæring for GMO-industrien, når deres produkter i stedet fører til et stadigt stigende forbrug af Roundup, der selv i meget små doser bl.a. kan føre til misdannede fostre hos mennesker og dyr?

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*