Stor succes med økologi og biodynamik i Egypten

Det biodynamiske landbrug Sekem vest for Cairo i Egypten har stor succes med at udbrede økologi og biodynamik i Egypten. Det oprindelige Sekem, der startede i 1977, driver nu 200 ha. jord. Alle produkter forarbejdes til videre anvendelse og salg. Der er nu yderligere 4 Sekem landbrug med tilsammen 2500 ha. På hovedgården arbejder 2000 mennesker.

Derudover er der samarbejde med 26.000 mindre økologiske landbrug, hvoraf mange også er biodynamiske. Disse små landbrug har et samlet areal på 20.000 ha. Det er målsætningen at komme på 40.000 økologiske eller biodynamiske landbrug med et samlet areal på 100.000 ha. indenfor 3 år. Derefter er det planen at fortsætte med at udbrede økologi og biodynamik til at omfatte alt landbrug i Egypten.

Udover landbrug driver Sekem også en Rudolf Steiner skole med 650 elever og et universitet med 5 fakulteter. Der er desuden et medicinsk center, der gerne servicerer de 30.000 beboere i omegnen.

Ref.: Biodynamisk Forbrugersammenslutnings nyhedsbrev 26. december 2022

Det er glædeligt, at økologi og biodynamik er i hastig vækst i Egypten, da produkterne fra disse landbrug er til stor gavn for folkesundheden. Som forbruger kan du bidrage til at udbrede økologi ved at købe økologiske varer i stedet for konventionelle.

Læs mere om Sekem på sekem.com

Læs også Succes med biodynamisk landbrug i Sahara-ørkenen

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*