Det effektive middel mod osteoporose

Knogleskørhed (osteoporose) rammer fortrinsvis slanke mennesker. Lettere overvægtige rammes ikke i samme grad, hvilket skyldes, at de opbygger stærkere knogler ved at bære den større kropsvægt. Kuren mod knogleskørhed er ikke at blive overvægtig, da det medfører andre mere alvorlige problemer.

Den effektive kur er vægtløftning. At belaste knoglerne med tung vægt er mere vigtigt end diverse knogleopbyggende mineraler. Mineraler til knoglerne kan ikke stå alene som forebyggelse af knogleskørhed. Det er vigtigt at belaste knoglerne regelmæssigt med noget tungt. Vægtløftning bør udføres i laaaaangsomt tempo for at give den bedste virkning. Løbetræning, derimod, kan medvirke til små revner i knoglerne og svække dem.

Det er desuden vigtigt at begrænse indtagelsen af syredannende kost som f.eks. alkohol, kaffe, sukker, frugtjuice mm. Sure frugter kan også nedbryde knoglerne. Mange af de  frugter, der sælges i butikkerne, er plukket før de blev modne, og de indeholder derfor mere syre end godt er.

Ref: Dr. Brian Clement

Vægtløftning styrker knoglerne og forebygger knogleskørhed
Vægtløftning styrker knoglerne og forebygger knogleskørhed

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*