Flere grunde til at undgå aspartam og “light” drikkevarer

Det kunstige sødestof aspartam anvendes til at søde visse typer sukkerfri slik, sodavand og andre sukkerfri drikkevarer. For snart mange år siden blev det afsløret, at aspartam forårsager hovedpine, depression og andre mentale problemer, fedme, nedsat syn, kræft, hjerte-kar-sygdomme og meget andet. Et studie fandt desuden at “light”-sodavand forårsager tand-forfald. Om tandforfaldet skyldes aspartam eller andre syrer i disse drikkevarer er dog ikke omtalt, men man skal altså ikke regne med at undgå huller i tænderne, fordi man skifter sukker-sodavand ud med light-sodavand.

I min omgangskreds er jeg bekendt med et alvorligt tilfælde af hjerte-kar-sygdom, hvor patienten var meget glad for aspartamsødet cola.

Et mere kendt tilfælde er en berømt dansk sangerinde, der for nogle år siden blev ramt af blodprop i hjernen og efterfølgende af depression. For nyligt læste jeg tilfældigvis, at denne sangerinde var storforbruger af et slankepulver sødet med aspartam. Sammenhængen mellem aspartam og hjerte-kar-sygdom er til at få øje på!

Et nyligt studie fra Purdue Universitetet i USA har bekræftet, at aspartam forårsager fedme, hjerte-kar-sygdomme samt stofskifte-problemer, der fører til diabetes (sukkersyge).

Kilde: Nyhedsbrev af 26. juli 2013 fra “Nutrition and Healing”

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*