Forbindelse mellem demens og aluminium

I dokumentarfilmen “The age of aluminum” beskrives de sundhedsmæssige risici ved aluminium. Dette metal indgår ikke i nogen nødvendige biokemiske processer i levende organismer. Aluminium er normalt fast bundet til andre mineraler i jorden. Ren aluminium findes ikke i naturen.

Aluminium menes at være medvirkende årsag til bl.a. kræft og demens-sygdomme som alzheimer. Der er fundet forhøjede niveauer af aluminium hos kvinder med brystkræft og personer med demens. Det er derfor gavnligt for helbredet at begrænse indtagelse af aluminium.

Aluminium tilsættes i mange vacciner for at forstærke virkningen. Dr. David Ayoup anser det for sansynligt, at tilsætning af aluminium gør det billigere at producere vacciner, da man derved kan spare på det mere kostbare aktivstof. Han har også fundet, at vacciner ofte indeholder væsentlig mere aluminium end deklareret – i nogen tilfælde så meget som 5 gange mere!

Dåser til drikkevarer som øl, vand mm. er som bekendt også fremstillet af aluminium. Selvom dåserne er beklædt med et beskyttende lag plastic, kan drikkevaren alligevel blive forurenet med aluminium. Problemet er størst med drikkevarer, der indeholder syre (f.eks. kulsyre i øl og sodavand, fosforsyre i cola, citronsyre i læskedrikke mm.), da syren kan opløse aluminium. Det er derfor bedst at købe drikkevarer i glasflasker.

Undgå helst at fødevarer kommer i direkte kontakt med aluminiumsfolie. Især ved opvarmning kan fødevarer forurenes med aluminium. Det er derfor ikke hensigtsmæssigt at pakke kød, kartofler mm. ind i aluminium og derpå stege eller bage dem i ovnen.

Deodorant med aluminium frarådes også, fordi det kan optages gennem huden. Du kan købe deodorant uden aluminium. Disse indeholder ofte duftolier. Hvis du vil undgå disse, kan du hurtigt lave din egen deodorant  af vand og tvekulsurt natron. Se deodorant-opskriften her. Den er lige til at komme i en sprayflaske og bruge. Et andet simpelt alternativ til deodorant er koldpresset kokosolie, der simpelthen smøres under armene og derved hæmmer svedlugt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*