Gen-modificering skaber utilsigtede mutationer igen, igen.

Forsøg med gen-modifikation af menneskefostre i England har igen vist, at den såkaldte CRISPR-teknologi forårsager utilsigtede mutationer. Denne teknologi er ellers blevet opreklameret som en præcis teknologi.

Forsøget blev ledet af biolog Kathy Niakan i London. 25 embryoer (menneskefostre i tidligt udviklingsstadie) indgik i forsøget, hvoraf de 18 fik fjernet et bestemt gen, medens de resterende 7 blev anvendt som ubehandlede kontroller. Resultatet var, at omkring halvdelen af de modificerede embryoer fik større, utilsigtede modifikationer af deres DNA. Alle embryoer blev destrueret efter forsøget.

Dr. Kiran Musunuru fra universitetet i Pensylvania sagde om forsøget:

“Dette betyder, at man ikke bare ændrer det gen, som man ønsker at ændre. Man påvirker så meget af DNAet omkring det gen, man forsøger at ændre, at man utilsigtet kan påvirke andre gener og forårsage problemer.”

“Ingen bør beskæftige sig med anvendelse af gen-editering til frembringelse af modifikationer i embryoer. Vi er ikke i nærheden af have videnskaben på plads til at gøre det på en sikker måde.”

Kilde: OneZero Medium

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*