Gode råd til forebyggelse af brystkræft

En video med Nadine Artimes er fornyligt offentliggjort, hvor emnet er brystkræft. Nadine fraråder mammografi-screening, fordi proceduren udsætter brysterne for meget kraftig røntgenstråling (1000 gange mere end alm. røntgenfotografering) og fordi brysterne trykkes sammen med et tryk på omkring 18 kg. Den kraftige stråling giver øget risiko for kræft, og sammentrykningen giver risiko for at en evt. kræftsvulst spredes.
Nadine nævner nogle risikofaktorer for brystkræft, som jeg har kommenteret på:

  • Østrogenlignende stoffer: Disse omfatter bl.a. hormonforstyrrende stoffer i visse typer plastic samt visse metaller, bl.a. aluminium. Til opbevaring af føde- og drikkevarer bør man derfor undgå hormonforstyrrende plast-materialer og aluminiumsdåser. Deodorant med aluminium bør ligeledes undgås.
  • Tungmetaller: Kviksølv fra bl.a. amalgamfyldninger er det klogt at begrænse. Hvis du skal have en amalgamfyldning skiftet, er det vigtigt at tandlægen tager de nødvendige forholdsregler for at undgå, at du kommer til at indtage rester af amalgam, når den gamle fyldning bores ud. Nye fyldninger bør aldrig laves af amalgam. Plast er et bedre alternativ. Der findes i dag plast-fyldematerialer med et højt keramisk indhold, der gør dem slidstærke og langtidsholdbare.
  • Halider: Dette er en gruppe af kemiske forbindelser, der bl.a. omfatter fluor- og klorforbindelser. Meget sundhedsskadelige halider er bl.a. natriumfluorid, som findes i fluorholdig tandpasta, og klorforbindelser, som anvendes til desinfektion af vand i svømmehaller og visse steder også i vandværksvand. Undgå derfor tandpasta med fluor, og begræns badning i klorvand (klor optages også gennem huden). Er du i udlandet på et sted, hvor der er klor i vandværksvandet, så kan en filterkande reducere klorindholdet.
  • Candida: Undgå at denne svamp udvikler sig og tager overhånd i tarmsystemet. Det gøres bl.a. ved at begrænse indtagelse af raffinerede kulhydrater og sukker. Du kan læse mere om dette i bogen “Candida – mad som middel”.

Referencer:

  • Nadine Artimes
  • “Kræft er ikke nogen sygdom” af Andreas Moritz

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*