Junkfood skader vigtige tarmbakterier

På Kings College i London lavede man et forsøg, hvor en student i en uge kun måtte spise junkfood på MacDonalds. Ved forsøgets start havde studenten 3500 forskellige typer af tarmbakterier. Efter en uge på MacDonalds-kost var antallet reduceret til 2200 forskellige typer tarmbakterier.

Kilde: Metro.co.uk

En mangfoldig og sund bestand af tarmbakterier er vital for et godt helbred. Tarmbakterierne vedligeholder tarmslimhinden, så man undgår utæt tarm. Ved utæt tarm kan større molekyler og giftstoffer trænge gennem tarmvæggen og ind i blodet til stor skade for helbredet. Utæt tarm kan give anledning til mange alvorlige sygdomme, bl.a. tarmsygdommen Crohns sygdom. En sund tarmflora producerer også vigtige fedtsyrer, vitaminer og andre essentielle næringsstoffer.

Ved mangelfuld tarmflora øges kalorieoptagelsen fra føden, hvilket kan forårsage fedme. En mangelfuld tarmflora er medvirkende årsag til mange livsstilssygdomme, bl.a. Alzheimer, cancer, depression, diabetes, hyperaktivitet, kronisk træthedssyndrom, Parkinsons syge og sclerose.

Den hollandske læge Max Nieuwdorp har med success reverseret type 2 diabetes hos 250 patienter ved at overføre tarmbakteriefloraen fra slanke, sunde mennesker til patienterne. Overførslen blev foretaget ved at tage afføring fra raske personer og via endetarmen føre den ind i tyktarmen hos patienterne. Der er også rapporteret om tilfælde af dissemineret sclerose, der blev kureret ved denne metode, så der må siges at være et stort potentiale i denne behandling, der kan give bedring til patienter med sygdomme, hvoraf nogle ellers betragtes som uhelbredelige.

For ikke at nedbryde den sunde tarmflora bør man begrænse brug af antibiotika mest muligt. Kunstige tilsætningsstoffer som f.eks. konserveringsmidler og sødestoffer i forarbejdede fødevarer er skadelige for tarmfloraen. De fleste GMO-fødevarer indeholder rester af glyphosat (aktivstoffet i Roundup). Glyphosat er særdeles giftigt for tarmbakterierne. Rester af glyphosat er også fundet i kød, mælkeprodukter og æg fra dyr fodret med GMO-soja. De fleste ikke-økologiske husdyr i Danmark får stadig GMO-soja med glyphosat-rester, så det er bedst at spise økologisk.

De gavnlige bakterier findes overalt i naturen. For at opbygge og bevare en sund tarmflora er det gavnligt at spise friske, rå, økologiske grøntsager og frugt. For grundig skylning eller vask af grøntsager fjerner bakterierne. Opvarmning dræber dem. Rå, fermenterede grøntsager har et særlig højt indhold af de gavnlige tarmbakterier. Du kan selv fermentere grøntsager i køkkenet. Opskrifter kan findes på nettet.

Reference: Dr. David Perlmutter (forfatter til bogen “Brain Maker: The Power of Gut Microbes to Heal and Protect Your Brain – for Life”), interview med Joseph Mercola 17/5-2015

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*