Naturlig håndtering af højt blodtryk

For højt blodtryk er meget almindeligt, og ofte ordineres blodtrykssænkende medicin mod tilstanden. Det har vist sig, at 97% af de patienter, der indtager denne medicin, oplever ubehagelige bivirkninger. Det har også vist sig, at hos 85% af patienterne kan tilstanden håndteres vha. forbedringer i livsstil. Her er nogle af de tiltag, man kan gøre for at få et normalt blodtryk uden medicin:

  • Undgå eller begræns kraftigt indtagelse af sukker og kornprodukter (især raffinerede kornprodukter med hvidt mel skal undgås). En diæt egnet for diabetikere er også god mod for højt blodtryk. Det anbefales at spise masser af råkost med overvægt af bladgrønt. Animalske fødevarer skal helst kun koges. Stegning giver for høj temperatur og medfører dannelse af skadelige stoffer. Få sunde fedtstoffer fra f.eks. avocado.
  • Undgå kaffe. Kaffe medfører ofte forhøjet blodtryk.
  • Dyrk motion.
  • Begræns overvægt. Selv et moderat vægttab kan afhjælpe for højt blodtryk. Ved overvejende at spise råkost er det vanskeligt at blive overvægtig.
  • Undgå stress. Stress kan meget vel være en af de vigtigste faktorer i forbindelse med for højt blodtryk.
  • Kom udenfor og få tilstrækkeligt med sollys. Sollys får huden til at danne naturligt D-vitamin. Brug derfor ikke solbeskyttende lotion med mindre det faktisk er nødvendigt, og det er det ikke så tit i Danmark, i hvert fald ikke på denne årstid. Det har vist sig, at jo tættere man bor på ækvator, jo lavere er risikoen for højt blodtryk. Det har også vist sig, at blodtrykket er højest om vinteren, hvor man får mindst sol.

Kilde: Dr. Mercolas nyhedsbrev af 15. december 2009

NB: Ovenstående skal ikke tolkes som en opfordring til at droppe blodtrykssænkende medicin uden samråd med din læge.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*