Oversete årsager til fedme

Fedme skyldes ikke udelukkende, at man spiser for meget og motionerer for lidt. Det er blevet opdaget, at tarmbakterierne spiller en vigtig rolle for stofskiftet, og hvis de vitale tarmbakterier skades, kan det føre til overvægt og mange andre mere alvorlige lidelser. Tarmbakterier skades bl.a. af:

  • Antibiotika. Indtag kun antibiotika, når det er strengt nødvendigt, og sørg for at genoprette tarmfloraen efter en antibiotikakur.
  • Glyphosat (aktivstoffet i bl.a. Roundup). Dette kemikalie virker som et antibiotikum, og selv ekstremt lave koncentrationer, som kan findes i visse fødevarer, dræber vitale tarmbakterier. Det anbefales at indtage økologiske fødevarer, for at sikre sig at de ikke indeholder glyphosat. Rester af glyphosat kan bl.a. findes i kornprodukter, mælkeprodukter, kød, æg og sojaprodukter, hvis ikke de er økologiske.
  • Aspartam. Dette kunstige sødemiddel findes i mange “Light”-produkter. Eftersom aspartam dræber nyttige tarmbakterier, er aspartam en medvirkende årsag til fedme.

Tungmetaller, hormonforstyrrende stoffer fra visse typer plastic og såkaldte brandhæmmende kemikalier, der ofte findes i møbler og elektroniske apparater, har ligeledes vist sig at være medvirkende årsag til fedme.

De gavnlige tarmbakterier er vidt udbredt i naturen og findes bl.a. på friske, økologiske grøntsager. Dog forsvinder de fleste, når man skyller grøntsagerne i vand. Rå, fermenterede grøntsager har et særligt højt indhold af gavnlige tarmbakterier, eftersom de opformeres kraftigt under fermenteringen. Tarmbakterier fås også som tilskud.

Kilde: Dr. Mercolas nyhedsbrev af 12. november 2014

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*