Sådan får du testet dit behov for kosttilskud

Jeg har for nyligt fået testet mine behov for kosttilskud ved hjælp af kinesiologi. Det foregik hos Domenico di Pierro i København. Han anvender kinesiologi til at undersøge hvilke tilskud, man kan have gavn af, og hvilke man ikke har behov for. Desuden tester han for fødevareintolerencer. Du kan også medbringe de kosttilskud, som du tager i forvejen og få testet om de er de rigtige for dig. Det smarte ved denne test er, at man finder ud af hvad man har brug for i stedet for at gætte eller prøve sig frem. Domenico kommer fra Italien og taler flydende engelsk, men ikke så meget dansk. Hvis du er interesseret i hans test, kan du træffe ham på tlf. 31 26 44 52 eller mail til domenico.dipierro@gmail.com.

Hvis du ikke bor i København, eller hvis du foretrækker en kinesiolog, der taler dansk, så foretager andre kinesiologer lignende tests. Du finder en uddannet kinesiolog i nærheden af dig på danskekinesiologer.dk.

Jeg talte med Solveig Rasmussen, der er formand for Danske Kinesiologers Etiske Råd, om hvad man kan med kinesiologi. Hun forklarede, at man f.eks. kan finde frem til hvilket multi-vitamin- og mineral-tilskud, der bedst dækker en persons individuelle behov, samt evt. andre gavnlige tilskud.

Generelt er det bedst med tilskud, der indeholder et minimum af tilsætningsstoffer. Kosttilskud i kapsler er ofte at foretrække frem for tabletter pga. problematiske tilsætningsstoffer i tabletter.

Man kan opdage hvilke fødevarer eller andre stoffer, et individ ikke tolererer og hvad der er gavnligt for det enkelte individ. Dette er individuelt, men nogle generelle råd, som Solveig har fundet frem til gælder for de fleste, er:

  • Husk, at LIVSGLÆDEN er den vigtigste faktor i et menneskes liv. Alt, hvad vi oplever, har betydning for os fysisk, følelsesmæssigt og mentalt (trosmønstre).
  • Begræns raffinerede kulhydrater (sukker, hvidt mel etc.)
  • De fleste har gavn af bitterstoffer (f.eks. fra bitre grøntsager) og sunde bær (f.eks. blåbær og solbær). Bitterstoffer stimulerer nemlig mavesafterne, som er meget vigtige i nedbrydningen af føden. Ufordøjet mad går videre ned i tarmsystemet, og kan her danne grobund for en lang række symptomer (sygdomme). En god mavesaftproduktion er også vigtig for optagelsen af vitaminer og ikke mindst mineraler.

Solveig forklarede også, at candida-svampen, der lever i tarmsystemet, ikke nødvendigvis er et onde, der skal bekæmpes med alle midler. Den skal være der, idet den jo er en del af tarmfloraen. Men den skal holdes i ave! Svampen lever bl.a. af tungmetaller og begrænser dermed tungmetalforgiftning af organismen. Hvis man har meget candida, kan det være tegn på tungmetalforgiftning med f.eks. kviksølv fra amalgamfyldninger i tænderne.

Amalgam består af 50% kviksølv, 20% sølv, samt mindre mængder af kobber, zink og tin. Hvis man har amalgamfyldninger, der skal skiftes ud med plast eller andet, er det derfor vigtigt, at tandlægen tager de nødvendige forholdsregler for at begrænse frigivelse af kviksølv mest muligt i forbindelse med udskiftningen.

Der findes i øvrigt mange andre svampe, som kan forstyrre et menneskes indre. Mange mener endda, at skadelige svampe er én af vor tids største sundhedstrusler.

Solveig har egen praksis i Billum nord for Esbjerg og kan kontaktes på tlf. 75422416 eller mail til kinesiologi.billum@gmail.com.

Man kan selv forsøge at lære en enkel kinesiologisk testning. Det er beskrevet kortfattet i bøger som “Slut med Hovedpine og Rygsmerter” af Ole Larsen. Vil man lære mere, så tilbyder kinesiologi-skoler et basiskursus over 4 weekender. Du kan finde en kinesiologiskole på danskekinesiologer.dk. Dette basiskursus er grundlaget, hvis man vil uddanne sig til praktiserende kinesiolog.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*