Hash kan forårsage psykotisk opførsel

sidste nyhedsbrev berettede jeg om en bekendt, der var blevet tvangsindlagt af politiet på en lukket psykiatrisk afdeling pga. psykotisk opførsel. En læser informerede mig om, at politiet ikke bare kan gøre sådan noget. Før tvangsindlæggelse kan finde sted, skal det godkendes af en af politiets jurister og en læge. Desuden skal den psykiatriske afdeling, der modtager patienten, akseptere indlæggelsen. Dette er hermed præciseret.

Hvad fik min bekendte til at opføre sig psykotisk? Af dokumenter, som jeg har fået adgang til, fremgår det, at han havde røget hash, der er berygtet for netop at kunne fremkalde psykotisk adfærd. Nogen ønsker fri hash og hævder, at det har medicinske egenskaber, men pga. de alvorlige bivirknigner, som min bekendte erfarede, vil jeg kraftigt fraråde dette. Den oprindelige vilde hamp-plante indeholdt en modgift mod rusmidlet, der findes i hamp. Men den hamp, der sælges på det illegale marked, er fremavlet til at have et meget højere indhold af rusmiddel og et meget lavt indhold af modgift.

Personer, der opfører sig psykotisk pga. hash bør først og fremmest have fred og ro til at sove rusen ud, og dernæst hjælp til afgiftning og afvænning hvis nødvendigt. Behandling med psykofarmaka forværrer blot situationen, og for min bekendte havde den psykiatriske behandling en dødelig udgang.

Effektiv afvænning og afgiftning tilbydes i Danmark af Narconon.eu i rolige omgivelser i Nordsjælland.

Psykiatriske overgreb og andre klager vedr. sundhedsfaglig behandling kan anmeldes online til Patientombuddet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*