Fremstilling af liposomal C-vitamin

Liposomal vitamin C er C-vitamin indkapslet i små fedtbobler (liposomer). Fordelen ved denne form for C-vitamin er bedre optagelighed, da C-vitaminet bliver både fedt- og vandopløseligt.

Liposomal vitamin C har været på markedet i Danmark, men for tiden er det desværre udgået. Men heldigvis er det ret nemt at fremstille hjemme i køkkenet. Udover almindelige køkkenredskaber skal man bruge en ultralydsrenser. Den består af en åben beholder, der rystes af højfrekvente lydbølger med typisk 42.000 svingninger pr. sekund.

Her er opskriften på liposomal C-vitamin:

Ingredienser:

  • 15 gram (1 spsk.) ascorbinsyre
  • 35 gram (3 spsk.) lecithingranulat
  • 3,6 dl destilleret vand eller kildevand

Fremgangsmåde:

  1. Bland lecithingranulatet i 2,4 dl vand og lad det stå i blød i 2 timer.
  2. Bland ascorbinsyren i 1,2 dl vand og omrør til det er opløst.
  3. Hæld den opløste lecithin og ascorbinsyre sammen i en blender og kør med høj hastighed i ca. et minut.
  4. Kom blandingen i ultralydsrenseren og lad den køre i ca. en halv time indtil alle luftbobler på overfladen er væk. Omrør blandingen med en plastic- eller træske ca. en gang i minuttet, medens ultralydsrenseren kører.
  5. Opbevar den færdige liposomale C-vitamin i et lukket glas i køleskabet.

Kilde: “Liposomal Vitamin C” video af Henrik Eiriksson

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*