Liposomal vitamin C er C-vitamin indkapslet i små fedtbobler (liposomer). Fordelen ved denne form for C-vitamin er bedre optagelighed, da C-vitaminet bliver både fedt- og vandopløseligt.
Liposomal vitamin C har været på markedet i Danmark, men for tiden er det desværre udgået. Men heldigvis er det ret nemt at fremstille hjemme i køkkenet. Udover almindelige køkkenredskaber skal man bruge en ultralydsrenser. Den består af en åben beholder, der rystes af højfrekvente lydbølger med typisk 42.000 svingninger pr. sekund.
Her er opskriften på liposomal C-vitamin:
Ingredienser:
- 15 gram (1 spsk.) ascorbinsyre
- 35 gram (3 spsk.) lecithingranulat
- 3,6 dl destilleret vand eller kildevand
Fremgangsmåde:
- Bland lecithingranulatet i 2,4 dl vand og lad det stå i blød i 2 timer.
- Bland ascorbinsyren i 1,2 dl vand og omrør til det er opløst.
- Hæld den opløste lecithin og ascorbinsyre sammen i en blender og kør med høj hastighed i ca. et minut.
- Kom blandingen i ultralydsrenseren og lad den køre i ca. en halv time indtil alle luftbobler på overfladen er væk. Omrør blandingen med en plastic- eller træske ca. en gang i minuttet, medens ultralydsrenseren kører.
- Opbevar den færdige liposomale C-vitamin i et lukket glas i køleskabet.
Kilde: “Liposomal Vitamin C” video af Henrik Eiriksson
Leave a Reply