Slut med at private køber Roundup i Frankrig

I sidste måned besluttede Holland at indføre forbud mod privates brug af glyphosat (aktivstoffet i Roundup). Det må heller ikke anvendes på offentlige arealer i Holland. Nu indfører Frankrig også begrænsninger på glyphosat, da det ikke længere må sælges til private fra havecentre.

Reference: NDTV 14. juni 2015

Hvornår får vi lignende forbud mod glyphosat i Danmark?

Glyphosat sælges ikke i ren form, men tilsættes additiver for at forstærke giftvirkningen. Dr. Joseph Mercola blev for nyligt interviewet af Dave Asprey. Her forklarede han, at Roundup-formuleringen er 100 – 200 gange mere giftig end ren glyphosat. Glyphosat påvirker ikke kun planter, men også svampe og bakterier. Svamp, der udsættes for glyphosat, vil producere mere giftige svampetoksiner end normalt. Tarmbakterier, der er vitale for en velfungerende organisme, dræbes af glyphosat.

Reference: Dr. Mercola, interview med Dave Asprey 17. juni 2015

Hvis du ser glyphosat eller Roundup, der hvor du køber ind, så kan du evt. bede butikken om at stoppe forhandlingen af denne gift, hvis de vil beholde dig som kunde. Coop (Brugsen, Fakta og Kvickly) stoppede allerede for over et år siden forhandlingen af Roundup.

Rester af glyphosat findes ofte i konventionelle fødevarer, da det er ret almindeligt at sprøjte glyphosat ud på korn, bælgplanter mm. et par uger før høst for at nedvisne ukrudt og tvangsmodne afgrøden. Vælg økologisk for at undgå glyphosat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*