Flere tilfælde af livmoderhalskræft efter indførelse af HPV-vaccine

Livmoderhalskræft er en forholdsvis sjælden sygdom, der i 2011 kostede 79 kvinder livet i Danmark. Antallet af dødsfald har været nedadgående siden tresserne, men i 2012 begyndte det igen at stige, og 97 kvinder døde af livmoderhalskræft. De nyeste tal fra Dødsårsagsregistret er fra 2013, hvor 114 kvinder døde af livmoderhalskæft. HPV-vaccinen mod livmoderhalskræft blev indført for ca. 9 år siden. Hvis vaccinen virkede, ville man så ikke forvente færre dødsfald fra livmoderhalskræft?

Kilde: Dødsårsagsregistret 2013

Den franske læge dr. Bernard Dalbergue, der tidligere arbejdede for medicinalvirksomheden Merck, som fremstiller Gardasil (vaccinen mod livmoderhalskræft), mener at Gardasil vil blive den største medicinske skandale i historien.

Kilde: HPV-vaccine-info, 14. april 2014

Dette underbygges af et studie foretaget af American Association for Cancer Research, der viste, at vaccinerede kvinder havde større risiko for at få de typer af livmoderhalskræft, som vaccinen ikke dækker, i forhold til ikke-vaccinerede kvinder.

Kilde: HPV-vaccine-info, 29. april 2015

Som omtalt i tidligere nyhedsbreve er de mulige bivirknigner fra denne vaccine meget alvorlige. Læge Jesper Mehlsen fra Frederiksberg Hospital, der tidligere ikke mente at HPV-vaccinen forårsagede hyppige bivirkninger, erkender nu, at så mange som 1 ud af 500 får alvorlige bivirkninger fra denne vaccine. Andre kilder hævder, at tallet er helt oppe på 1 ud af 40. Hvordan kan det forsvares at fortsætte med at anvende denne vaccine, når det er yderst tvivlsomt, om den overhovedet virker, og når så mange får alvorlige bivirkninger, der til tider er invaliderende eller ligefrem dødelige?

Kilde: HPV-vaccine-info, 30. juni 2015

En del patientforeninger som Kræftens Bekæmpelse modtager penge fra medicinalindustrien, hvilket de ofte er noget tilbageholdende med at gøre opmærksom på. Lægemiddel-industri-foreningen (LIF) har offentligtgjort medicinalvirksomheders bidrag til patientforeninger for 2014 her. Det er dog ikke alt, der bliver rapporteret der. Kræftens Bekæmpelse modtog således over 97.000 kr. fra producenten af  HPV-vaccine i 2008. Dette beløb blev ikke rapporteret af LIF. Og Kræftens Bekæmpelse anbefaler stadigvæk HPV-vaccinen, selvom den ikke har nogen berettigelse baseret på de ovenfor omtalte dårlige erfaringer.

Kilde: HPV-vaccine-info 28. oktober 2014

Læs mere om HPV-vaccinen i bl.a. dette tidligere nyhedsbrev.

En del læger og andre behandlere kan hjælpe piger, der er blevet ofre for HPV-vaccinen. Bl.a. lægen Stig Gerdes i Fredericia har erfaring på det område.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*