Formand for Thomson Reuters Foundation sidder i bestyrelsen hos Pfizer

Thomson Reuters Foundation er en såkaldt “velgørenhedsorganisation” under den multinationale mediekoncern Thomson Reuters. Formand for Thomson Reuters Foundation er James C. Smith. James C. Smith har arbejdet i Reuters siden 1987, og var president, chief executive officer og bestyrelsesmedlem i mediekoncernen fra 2012 til han gik på pension i 2020.

I 2014 kom James C. Smith også med i bestyrelsen i medicinalfirmaet Pfizer, hvor han er storinvestor. Pfizer er for tiden berygtet for deres covid-19 vaccine, der har forårsaget rekordmange indberetninger af alvorlige bivirkninger og dødsfald. Pfizer har tidligere betalt rekordhøje bøder for ulovlig markedsføring af medikamenter.

James C. Smith’ dobbeltrolle har åbenbart ført til en skævvridning af nyhedsdækningen om Pfizer. Alene indenfor det seneste år har Reuters udsendt over 22.000 artikler, hvor Pfizer er blevet nævt. Til sammenligning har Reuters i samme periode udsendt godt 8000 artikler, hvor Moderna er nævt, og 18.000 artikler, hvor Johnson & Johnson er nævnt. Artiklerne vedr. Johnson & Johnson havde ofte en negativ holdning i modsætning til artiklerne, hvor Pfizer var nævnt.

Referencer.:

Mainstream medier som f.eks. Danmarks Radio benytter meget ofte Reuters som kilde til deres nyheder, hvilket gør dem utroværdige. Det må anbefales at søge information fra flere kilder uden for Reuters, hvis man vil danne sig et mere korrekt og nuanceret billede af de faktiske omstændigheder.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*