Derfor bør brød altid langtidshæves

Korn, nødder og andre frø indeholder et stof kaldet fytinsyre, der binder mineraler, så man ikke nemt optager dem. Ved spiring eller langtidshævning nedbrydes fytinsyren, så mineralerne meget nemmere optages. Ved spiring opnås desuden et højere indhold af vitaminer og enzymer, der bidrager til fordøjelsen. Det problematiske glutenprotein, der findes i bl.a. rug og hvede, omdannes til gode aminosyrer ved spiring. Det er derfor en fordel at spise spirede frø frem for tørre frø, der ikke har spiret. Nødder kan med fordel lægges i blød i 12 timer eller mere inden indtagelse.

Kilde: Naturli´s nyhedsbrev af 9. december 2014.

Fabriksbrød kan hæve så lidt som 15 minutter, før det bages. Hvordan det lader sig gøre, kan du læse mere om i bogen “Den hemmelige kok” af Mats-Eric Nilsson. Brød bør altid langtidshæves i 12 timer eller mere. En del bagere har langtidshævet brød. På Helseopskrifter.dk er der også et par opskrifter på langtidshævet brød, hvis du vil bage selv.

Det sundeste er nok at spise friske spirer frem for bagt brød. Så undgår man de skader, som varmen fra bagningen forårsager på enzymer, vitaminer mm. Blandt kornsorterne er rug den, som jeg har bedst erfaring med at spire til et godt resultat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*