Her serveres og indlæres den sunde raw food livsstil

Dr. Brian Clement fortæller i en ny video om den sunde raw food livsstil, der praktiseres på Hippocrates Health Institute i Florida. Han forklarer, at i nyere tid startede raw food ideen faktisk her i Danmark for godt 100 år siden, hvor Kirstine Nolfi drev et opholdssted, hvor der blev serveret masser af raw food til gavn for beboerne.

På Hippocrates Health Institute kan man komme og bo i kortere eller længere tid og lære om raw food livsstilen og vænne sig til den. Nogle vigtige ting at være opmærksom på, som Dr. Clement forklarer er:

  • Friske spirer er 10 – 30 gange mere næringsrige end de voksne planter eller tørre frø, som de kommer fra. Derfor er spirer en vigtig del af kosten på Hippocrates Health Institute.
  • Når man blender frugt eller grønt bliver 90% af næringsstofferne (vitaminer, enzymer mm.) ødelagt ved oxidering. Dette sker i løbet af kun 90 sekunder i en hurtigtkørende blender. Derfor anser Dr. Clement blended føde som et nydelsesmiddel – ikke som nærende føde.
  • Nutidens fremavlede frugt er meget rig på fruktose, der kan give problemer med blodsukkeret, give næring til kræftceller og have mange andre uheldige indvirkninger på helbredet. Oprindelige vilde frugter har et meget lavere indhold af fruktose i forhold til kostfiber og andre næringsstoffer. Derfor anvendes frugt kun i begrænset omfang på Hippocrates Health Institute. Frugtjuice frarådes helt, da det har et meget højt indhold af fruktose, men næsten ingen fiber.

Reference: Brian Clement

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*