Lækkert grønt netop nu

Der er masser af spiselige grøntsager i haven og naturen netop nu. I dag har jeg plukket hosta, humle og takkeklap.

Hosta er en almindelig prydplante i mange haver, men de nye skud af sammenrullede blade er også en spiselig delikatesse.

Humle gror vildt i naturen mange steder og vokser sig til lange ranker i løbet af sommeren. I denne tid kan man brække de yderste ca. 20 cm. af rankerne og koge dem. Medens rå humle har en bitter smag, så får kogt humle en lækker og mild smag.

Takkeklap er i familie med kål og får broccoli-lignende blomsterstande, der kan spises. I rå form har takkeklap en kraftig senneps-smag, men kogning giver dem en god og mild smag, der mere ligner broccoli.

De ovennævnte grøntsager tilberedes ved kogning eller dampning i få minutter i let-saltet vand. Ved servering kan de krydres med urtesalt og tilsættes lidt smør, der smelter på de varme grøntsager.

Takkeklap, humle og hosta serveret let kogt.
Takkeklap, humle og hosta serveret let kogt er en delikatesse netop nu.

Disse grøntsager er permakulturplanter, der lever i mange år, når de først er etableret. Derfor behøver man ikke at plante nye hvert forår, hvilket letter arbejdet med grøntsagsdyrkning.

Meget mere om permakultur kan læses i bogen “Permakulturhaven” af Caroline Nolsø Aaen og Tycho Holcomb.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*