Nyt studie: Fluor reducerer intelligens

Ny forskning viser, at fluor fra f.eks. tandpasta og drikkevand reducerer intelligenskvotienten. Professor i miljømedicin på Syddansk Universitet Philippe Grandjean er medforfatter på studiet. Forskningen viser, at fluor begynder at skade børns intelligens ved en koncentration på over 0,2 mg pr. liter. Hver gang fluorkoncentrationen stiger med 0,2 mg pr. liter falder IQ med et point.

Ref.:

Fluor findes naturligt i grundvand og vand på flaske. Se fluorindholdet i drikkevandet i dit område på dette kort: https://odont.ku.dk/fagomr/cariologi_endodonti/fluorkoncentration/fluorkorttandlaeger.pdf

Hvis man køber flaskevand kan man med fordel vælge vand med laveste fluorindhold. “Denice” vand har det laveste fluorindhold blandt de testede mærker af vand på flaske, medens “Ramlösa” har et foruroligende højt indhold på 2,53 mg pr. liter. Alm. te fra visse regioner indeholder også meget fluor. Urtete som f.eks. myntete har derimod som regel et lavt indhold af fluor.

Ref.: https://www.sdu.dk/-/media/files/om_sdu/fakulteterne/sundhedsvidenskab/nyheder/fluor_vand_te.pdf

Det må anbefales at undgå tandpasta med fluor og fødevareemballage med fluor, da fluorindholdet i drikkevand ofte ligger tæt på den anbefalede grænse på 0,2 mg pr. liter. I det østlige Danmark er fluorindholdet endda højere.

1 Trackback / Pingback

  1. Retssag om fluor i USA har afsløret alvorlige sundhedsproblemer | Helsemagasinet

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*