Træt efter at have spist? Prøv dette

Mange føler træthed efter at have spist, men sådan bør det ikke være. Der kan være to hovedårsager til træthed efter et måltid:

1. Raffinerede kulhydrater giver højt blodsukker. Sukker, pasta, brød mm., kan give hurtig stigning i blodsukkeret og føre til træthed. Løsningen er at undgå denne type kulhydrater. I de fleste grøntsager kommer kulhydraterne sammen med fiber, der sørger for langsom optagelse af kulhydraterne, så man ikke får voldsomme udsving i blodsukkeret. Nogle rodfrugter (bl.a. kartofler) indeholder dog ikke så meget fiber, så det kan være en fordel at begrænse indtagelse af disse.

2. Mangel på mavesyre medfører dårlig fordøjelse. Hvis du mangler mavesyre, bliver fordøjelsen ikke optimal. PH i mavesækken bør være på 1 – 3. Hvis den er højere, kan man reducere pH ved at drikke lidt æbleeddike blandet med vand lige før man spiser. Æbleeddike fås også i kapsler.

Hvis man bliver træt efter at have spist, så kan man starte med at fjerne de raffinerede kulhydrater fra kosten. Hvis man så stadig er træt efter at have spist, så er årsagen formentlig for lidt mavesyre, og man kan så tage æbleeddike lige før måltiderne og se om det hjælper.

Reference: “Sleepy after eating” af Dr. Eric Berg

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*