Fields-skyderi sat i forbindelse med psykofarmaka

Søndag den 3. juli 2022 gik en bevæbnet mand ind i indkøbscentret Fields på Amager og skød på folk. Tre blev dræbt og fire såret, inden gerningsmanden blev anholdt.

Forinden havde gerningsmanden lagt en video på nettet, hvor han sagde, at medikamentet quetiapin ikke virker. Antageligt havde gerningsmanden været i behandling med quetiapin, eftersom han udtalte sig om hans erfaringer med midlet.

Quetiapin sælges på recept som et antipsykotisk lægemiddel, men det kan åbenbart have den modsatte virkning og gøre folk psykotiske. Blandt de almindelige bivirkninger ved dette medikament er selvmordstanker eller -adfærd og irritabilitet. En bivirkning defineres som almindelig, når den forekommer hos 1 – 10% af brugerne. En meget almindelig bivirkning ved quetiapin er abstinenser. En bivirkning defineres som meget almindelig, når den forekommer hos over 10% af brugerne. Quetiapin kan også have mange alvorlige fysiologiske bivirkninger, bl.a. blodmangel, øget risiko for infektion pga. mangel på hvide blodlegemer, hjertebanken, hurtig puls, fordøjelsesbesvær, opkastning, leverpåvirkning og meget andet.

Ref.: www.apoteket.dk/medicin/laegemidler/quetiapin-accord

Quetiapin blev udviklet af medicinalfirmaet AstraZeneca og godkendt af Food and Drug Administration i USA i 1997. Det blev først solgt med handelsnavnet Seroquel®.

Det er desværre sket mange gange før, at folk på psykofarmaka, har begået masseskyderi. International Society for Ethical Psychology & Psychiatry har givet en del eksempler i artiklen “Statement on The Connection Between Psychotropic Drugs and Mass Murder“.

Læs også: Psykofarmaka forårsager psykoser

Heldigvis findes der gode alternativer til psykofarmaka som beskrevet her: Mikroorganismer i tarmsystemet har stor betydning for dit helbred, også mentalt

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*