Merck i retten for svindel med MFR-vaccine

Medicinalfirmaet Merck, der bl.a. fremstiller MFR-vaccinen mod mæslinger, fåresyge og røde hunde er blevet slæbt i retten i USA for at forfalske data om MFR-vaccinens effekt mod fåresyge. De hævdede, at vaccinen var 95 – 97% effektiv, men i virkeligheden er effekten meget ringere. Bliver Merck fundet skyldig, kan det betyde, at MFR-vaccinen tages af markedet.

Normalt er fåresyge og andre børnesygdomme uproblematiske, hvis man får dem som barn, og man opnår som regel livslang immunitet.

MFR-vaccinen har en vis effekt i den første tid efter vaccination, men effekten klinger af i løbet af nogle år, så når børn når teenage-alderen, er de ikke længere godt beskyttet. Det har ført til udbrud af børnesygdomme hos teenagere og voksne, der var vaccineret.

Fåresyge hos unge mænd kan medføre testikelbetændelse og i nogle tilfælde sterilitet, så de ikke længere kan få børn.

Generelt er det langt mere alvorligt at få børnesygdomme senere i livet. Desværre har MFR-vaccinens indførelse bevirket, at børnesygdomme til tider bryder ud i teenage-alderen eller senere. Det vil derfor være glædeligt, hvis denne vaccine tages af markedet. Men heldigvis er du i din gode ret til at fravælge vaccination.

Kilder:

Andrew Wakefield har lavet en hel serie af korte videoer om vaccination. Af denne serie fremgår det også:

  • at mæslinge-vaccinen blev udviklet i USA under den kolde krig, fordi russerne var i gang med at udvikle en lignende vaccine. USA ville ikke være bagefter russerne, så vaccinen kom på markedet, selvom den gjorde mere skade en gavn.
  • at DTP-vaccinen medfører 5 – 10 gange øget børnedødelighed sammenlignet med ingen vaccination (dansk forskning).
  • at influenza-vaccination fører til dårligt immunforsvar mod andre typer influenza, der således kan udvikle sig langt mere alvorligt.
  • at det er yderst tvivlsomt, om vacciner har reduceret dødeligheden eftersom dødelighed fra de sygdomme, som man vaccinerer i mod, allerede var faldet kraftigt inden vaccine blev inført.

Serien er spækket med data om vacciners virkning, bivirkninger og politiske beslutninger, der lå til grund for indførelsen. Du kan se serien startende med del 1 her.

1 Trackback / Pingback

  1. MFR-vaccine øger risiko for kræft | Helsemagasinet

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*